BOWEN e терапевтска техника која потекнува од Австралија каде во средината на 50-тите години на минатиот век се практикува од Tom Bowen.

Податоците велат дека тој третирал 13.000 пациенти годишно.

Проучувањето на многу методи на комплементарната медицина покажало дека интуитивно е интегрирана во останатите техники со чувството дека е најефикасна.

BOWEN техниката е призната од страна на австралиската влада и од многу приватни здравственени осигурувања, а од половината на осумдесетите години се учи и се користи во многу земји низ целиот свет: Европа, Северна Америка, Канада.

Од јуни 2010 година, BOWEN техникатa во Велика Британија е вклучена во системот на здравственото осигурување.

BOWEN терапевтската техника е рачна терапија која вклучува нежни движења, но многу делотворни.

Паралелно со "BOWEN движењата" кои праќаат невролошки импулси до централниот нервен систем (ЦНС), тој ги обработува и ги враќа назад.

Како одговор на телото - информациите се активираат со различни механизми кои водат кон ослободување на напнатоста и релаксација на мускулите, подобрување на протокот на крвта и лимфата и забрзување на процесот на регенерација.

BOWEN терапевтот врши стимулативна акупресура со помош на показалецот и палецот врз мускулите, тетивите, рбетот, и периферните нерви (меки ткива) со минимален притисок.

Движењата се одвиваат со соодветни процедури во рамките на точно утврдени точки на телото, кои во повеќето случаи одговараат на акупунктурните точки или меридијани на традиционалната кинеска медицина.

Меѓу движењата се прави пауза од најмалку 2 минути.

Паузите се уникатни карактеристики на BOWEN техниката и истите се од суштинско значење за информациите кои се испратени од страна на движењата BOWEN до централниот нервен систем - ( ЦНС) кој ги обработува и ги интегрира.... *

Сертифицирани BOWEN терапевт во Македонија,

Анета Шулевска

078/363 414

bowentherapyskopje@gmail.com

FIZIKALNA TERAPIJA

BOWEN CENTAR SKOPJE

BOWEN CENTAR SKOPJE
Najgolem izbor na ordinacii za fizikalna terapija,rehabilitacioni centri,terapevtski masazi,saloni za masaza,fizikalna medicina,sportska masaza,fizijatarski pregledi,kineziterapija,lekuvanje na spondiloza,diskopatija,osteoporoza,artroza,vrvna aparatura od fizikalnata oblast

КОРИСНИ ВИДЕО ПРЕЗЕНТАЦИИ:

 

 

 

ANTICELULITNA MASAZA SKOPJE MK, BOLKI VO GRB SKOPJE, BOLKI VO GRBOT SKOPJE, BOLKI VO KOLENO SKOPJE MK, BOLKI VO KOLKOVI SKOPJE MK, BOLKI VO KOSKI SKOPJE MK, BOLKI VO MUSKULI SKOPJE MK, BOLKI VO ZGLOBOVI SKOPJE MK, BOWEN CENTAR, BOWEN TERAPIJA, BOWEN TERAPIJA MAKEDONIJA, BOWEN TERAPIJA SKOPJE, BOWEN ТЕРАПИЈА, DETOKSIKACIJA NA ORGANIZMOT, FIZIOTERAPEVT SKOPJE MK, KIROPRAKTICARI SKOPJE MK, KIROPRAKTIKA SKOPJE MK, LECENJE NA STRES I HRONICEN ZAMOR, LEKUVANJE HORMONALEN DISBALANS SKOPJE MK, LEKUVANJE ISIJAS SKOPJE MK, LEKUVANJE KIFOZA SKOPJE MK, LEKUVANJE NA ALERGII SKOPJE MK, LEKUVANJE NA ASTMA SKOPJE MK, LEKUVANJE NA BRONHITIS SKOPJE MK, LEKUVANJE NA DISKUSHERNIJA SKOPJE МК, LEKUVANJE NA DISKUSHERNIJA SPONDILOZA SKOPJE, LEKUVANJE NA EMOTIVEN DISBALANS SKOPJE MK, LEKUVANJE NA GLAVOBOLKI I MIGRENI SKOPJE MK, LEKUVANJE NA MOZOCEN UDAR SKOPJE MK, LEKUVANJE NA NEVROLOSKI POREMETUVANJA SKOPJE MK, LEKUVANJE NA NOKNO MOKRENJE SKOPJE MK, LEKUVANJE NA PARKINSONOVA BOLEST SKOPJE MK, LEKUVANJE NA PROBLEMI SO DISENJE SKOPJE MK, LEKUVANJE NA SINUSI SKOPJE MK, LEKUVANJE NA SPONDILOZA SKOPJE МК, LEKUVANJE NA SPORTSKI POVREDI SKOPJE MK, LEKUVANJE NEPLODNOST SKOPJE MK, LEKUVANJE SKOLIOZA SKOPJE MK, LIMFNA DRENAZA SKOPJE MK, MASAZA SKOPJE MK, MASAZA ZA RELAKSIRANJE SKOPJE MK, MEDICINSKA MASAZA SKOPJE MK, MEDICINSKI MASAZI SKOPJE MK, PRIRODNA MEDICINA MAKEDONIJA, PRIRODNA MEDICINA SKOPJE, PRIRODNA MEDICINA SKOPJE MK, RBETNA DEKOMPRESIJA EKSTENZIA SKOPJE MK, RBETNA DEKOMPRESIJA SKOPJE МК, RBETNA EKSTENZIJA SKOPJE МК, RELAKSACIONI MASAZI SKOPJE MK, RELAKSIRACKA MASAZA MK, TERAPIJA NA SMRZNATO RAME SKOPJE MK, TERAPIJA NA UKOCEN VRAT SKOPJE MK, VAKUM TERAPIЈA MK, АНТИЦЕЛУЛИТНА МАСАЖА СКОПЈЕ МК, БОВЕН ТЕРАПИЈА МАКЕДОНИЈА, БОВЕН ТЕРАПИЈА СКОПЈЕ, БОВЕН ТЕРАПИЈА СКОПЈЕ МК, БОЛКИ ВО ГРБ СКОПЈЕ, БОЛКИ ВО ГРБОТ СКОПЈЕ, БОЛКИ ВО ЗГЛОБОВИ СКОПЈЕ МК, БОЛКИ ВО КОЛЕНО СКОПЈЕ МК, БОЛКИ ВО КОЛКОВИ СКОПЈЕ МК, ВАКУМ ТЕРАПИА МК, ДЕТОКСИКАЦИЈА НА ОРГАНИЗМОТ СКОПЈЕ МК, КИРОПРАКТИКА СКОПЈЕ МК, КИРОПРАКТИЧАРИ СКОПЈЕ, ЛЕКУВАЊЕ НА АЛЕРГИИ СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА АСТМА СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА БРОНХИТИС СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА ГЛАВОБОЛКИ И МИГРЕНИ СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА ДИСКУСХЕРНИЈА СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА ДИСКУСХЕРНИЈА СПОНДИЛОЗА СКОПЈЕ, ЛЕКУВАЊЕ НА ЕМОТИВЕН ДИСБАЛАНС СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА КИФОЗА СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА МОЗОЧЕН УДАР СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА НЕВРОЛОШКИ ПОРЕМЕТУВАЊА СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА НОЌНО МОКРЕЊЕ СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА ПАРКИНСОНОВА БОЛЕСТ СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА ПРОБЛЕМИ СО ДИШЕЊЕ СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА СИНУСИ СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА СПОНДИЛОЗА СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА СПОРТСКИ ПОВРЕДИ СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА ХОРМОНАЛЕН ДИСБАЛАНС СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НЕПЛОДНОСТ СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ СКОЛИОЗА СКОПЈЕ МК, ЛЕЧЕЊЕ НА СТРЕС И ХРОНИЧЕН ЗАМОР СКОПЈЕ МК, ЛИМФНА ДРЕНАЖА СКОПЈЕ МК, МАСАЖА ЗА РЕЛАКСИРАЊЕ СКОПЈЕ МК, МАСАЖА СКОПЈЕ МК, МЕДИЦИНСКА МАСАЖА, МЕДИЦИНСКИ МАСАЖИ СКОПЈЕ МК, ПРИРОДНА МЕДИЦИНА СКОПЈЕ, ПРИРОДНА МЕДИЦИНА СКОПЈЕ МК, РБЕТНА ДЕКОМПРЕСИЈА ЕКСТЕНЗИЈА СКОПЈЕ МК, РБЕТНА ДЕКОМПРЕСИЈА СКОПЈЕ МК, РБЕТНА ЕКСТЕНЗИЈА СКОПЈЕ МК, РЕЛАКСАЦИОНИ МАСАЖИ СКОПЈЕ МК, РЕЛАКСИРАЧКА МАСАЖА МК, ТЕРАПИЈА НА СМРЗНАТО РАМЕ СКОПЈЕ МК, ТЕРАПИЈА НА УКОЧЕН ВРАТ СКОПЈЕ МК, ФИЗИОТЕРАПЕВТ СКОПЈЕ МК, 

 

 

 

ANTICELULITNA MASAZA SKOPJE MK, BOLKI VO GRB SKOPJE, BOLKI VO GRBOT SKOPJE, BOLKI VO KOLENO SKOPJE MK, BOLKI VO KOLKOVI SKOPJE MK, BOLKI VO KOSKI SKOPJE MK, BOLKI VO MUSKULI SKOPJE MK, BOLKI VO ZGLOBOVI SKOPJE MK, BOWEN CENTAR, BOWEN TERAPIJA, BOWEN TERAPIJA MAKEDONIJA, BOWEN TERAPIJA SKOPJE, BOWEN ТЕРАПИЈА, DETOKSIKACIJA NA ORGANIZMOT, FIZIOTERAPEVT SKOPJE MK, KIROPRAKTICARI SKOPJE MK, KIROPRAKTIKA SKOPJE MK, LECENJE NA STRES I HRONICEN ZAMOR, LEKUVANJE HORMONALEN DISBALANS SKOPJE MK, LEKUVANJE ISIJAS SKOPJE MK, LEKUVANJE KIFOZA SKOPJE MK, LEKUVANJE NA ALERGII SKOPJE MK, LEKUVANJE NA ASTMA SKOPJE MK, LEKUVANJE NA BRONHITIS SKOPJE MK, LEKUVANJE NA DISKUSHERNIJA SKOPJE МК, LEKUVANJE NA DISKUSHERNIJA SPONDILOZA SKOPJE, LEKUVANJE NA EMOTIVEN DISBALANS SKOPJE MK, LEKUVANJE NA GLAVOBOLKI I MIGRENI SKOPJE MK, LEKUVANJE NA MOZOCEN UDAR SKOPJE MK, LEKUVANJE NA NEVROLOSKI POREMETUVANJA SKOPJE MK, LEKUVANJE NA NOKNO MOKRENJE SKOPJE MK, LEKUVANJE NA PARKINSONOVA BOLEST SKOPJE MK, LEKUVANJE NA PROBLEMI SO DISENJE SKOPJE MK, LEKUVANJE NA SINUSI SKOPJE MK, LEKUVANJE NA SPONDILOZA SKOPJE МК, LEKUVANJE NA SPORTSKI POVREDI SKOPJE MK, LEKUVANJE NEPLODNOST SKOPJE MK, LEKUVANJE SKOLIOZA SKOPJE MK, LIMFNA DRENAZA SKOPJE MK, MASAZA SKOPJE MK, MASAZA ZA RELAKSIRANJE SKOPJE MK, MEDICINSKA MASAZA SKOPJE MK, MEDICINSKI MASAZI SKOPJE MK, PRIRODNA MEDICINA MAKEDONIJA, PRIRODNA MEDICINA SKOPJE, PRIRODNA MEDICINA SKOPJE MK, RBETNA DEKOMPRESIJA EKSTENZIA SKOPJE MK, RBETNA DEKOMPRESIJA SKOPJE МК, RBETNA EKSTENZIJA SKOPJE МК, RELAKSACIONI MASAZI SKOPJE MK, RELAKSIRACKA MASAZA MK, TERAPIJA NA SMRZNATO RAME SKOPJE MK, TERAPIJA NA UKOCEN VRAT SKOPJE MK, VAKUM TERAPIЈA MK, АНТИЦЕЛУЛИТНА МАСАЖА СКОПЈЕ МК, БОВЕН ТЕРАПИЈА МАКЕДОНИЈА, БОВЕН ТЕРАПИЈА СКОПЈЕ, БОВЕН ТЕРАПИЈА СКОПЈЕ МК, БОЛКИ ВО ГРБ СКОПЈЕ, БОЛКИ ВО ГРБОТ СКОПЈЕ, БОЛКИ ВО ЗГЛОБОВИ СКОПЈЕ МК, БОЛКИ ВО КОЛЕНО СКОПЈЕ МК, БОЛКИ ВО КОЛКОВИ СКОПЈЕ МК, ВАКУМ ТЕРАПИА МК, ДЕТОКСИКАЦИЈА НА ОРГАНИЗМОТ СКОПЈЕ МК, КИРОПРАКТИКА СКОПЈЕ МК, КИРОПРАКТИЧАРИ СКОПЈЕ, ЛЕКУВАЊЕ НА АЛЕРГИИ СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА АСТМА СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА БРОНХИТИС СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА ГЛАВОБОЛКИ И МИГРЕНИ СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА ДИСКУСХЕРНИЈА СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА ДИСКУСХЕРНИЈА СПОНДИЛОЗА СКОПЈЕ, ЛЕКУВАЊЕ НА ЕМОТИВЕН ДИСБАЛАНС СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА КИФОЗА СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА МОЗОЧЕН УДАР СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА НЕВРОЛОШКИ ПОРЕМЕТУВАЊА СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА НОЌНО МОКРЕЊЕ СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА ПАРКИНСОНОВА БОЛЕСТ СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА ПРОБЛЕМИ СО ДИШЕЊЕ СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА СИНУСИ СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА СПОНДИЛОЗА СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА СПОРТСКИ ПОВРЕДИ СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НА ХОРМОНАЛЕН ДИСБАЛАНС СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ НЕПЛОДНОСТ СКОПЈЕ МК, ЛЕКУВАЊЕ СКОЛИОЗА СКОПЈЕ МК, ЛЕЧЕЊЕ НА СТРЕС И ХРОНИЧЕН ЗАМОР СКОПЈЕ МК, ЛИМФНА ДРЕНАЖА СКОПЈЕ МК, МАСАЖА ЗА РЕЛАКСИРАЊЕ СКОПЈЕ МК, МАСАЖА СКОПЈЕ МК, МЕДИЦИНСКА МАСАЖА, МЕДИЦИНСКИ МАСАЖИ СКОПЈЕ МК, ПРИРОДНА МЕДИЦИНА СКОПЈЕ, ПРИРОДНА МЕДИЦИНА СКОПЈЕ МК, РБЕТНА ДЕКОМПРЕСИЈА ЕКСТЕНЗИЈА СКОПЈЕ МК, РБЕТНА ДЕКОМПРЕСИЈА СКОПЈЕ МК, РБЕТНА ЕКСТЕНЗИЈА СКОПЈЕ МК, РЕЛАКСАЦИОНИ МАСАЖИ СКОПЈЕ МК, РЕЛАКСИРАЧКА МАСАЖА МК, ТЕРАПИЈА НА СМРЗНАТО РАМЕ СКОПЈЕ МК, ТЕРАПИЈА НА УКОЧЕН ВРАТ СКОПЈЕ МК, ФИЗИОТЕРАПЕВТ СКОПЈЕ МК,
  • image
  • rolplast
  • DERMA GIF
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image