Специјализиран ХБО2Т ‑ Центар

Што претставува хипербаричен  кислороден  третман

Хипербаричен кислороден третман  е процес при кој луѓето дишат стопроцентен медицински кислород во хипербарична комора, на повисок притисок од атмосферскиот.

Ова овозможува транспортирање на зголемено количество кислород преку крвта и крвната плазма до клетката.

На овој начин клетката добива повеќекратно количество на кислород од вообичаеното транспортирано на конвенционален начин преку хемоглобинот.

Кога на младоста, енергичноста, желбата за предизвици и работни успеси, ќе го додадете искуството, знаењето, упорноста и мудроста, ќе ја добиете вистинската слика на нашиот мал, но успешен работен тим.

Сите лица кои го водат и го опслужуваат Центарот се добро едуцирани, менаџирани и организирани на највисоко ниво, технички изградени и сертификувани.

Опремата и уредите што се користат во Центарот се максимално сигурни и безбедни.

Тие ги исполнуваат сите предвидени норми и ги поседуваат потребните сертификати од надлежните институции за нивна безбедна и сигурна работа.

Хипербаричните кислородни третмани ги постигнуваат следниве позитивни ефекти:

 • Отстранување на недостигот од кислород во ткивата.
 • Намалување на нивото на шеќерот во крвта и на вредностите на гликозилираниот хемоглобин.
 • Намалување на дозите на инсулин и на орални хипогликемици.
 • Подобрување на протокот на крвта во долните екстремитети.
 • Стимулираат создавање на нови крвни садови (неоваскуларизација). 

Со употреба на хипербарична кислородна терапија можат успешно да се спречат 80-90 % од  ампутациите на долните екстремитете поврзани со шеќерната болест!!!

Примената на хипербарична оксигенација во третманот на спортски повреди е неопходен метод со кој се постигнува побрзо и поцелосно закрепнување и заздравување.

Мултипла склероза е често заболување на централниот нервен систем, од кое се заболени повеќе од еден милион луѓе.

Со употреба на хипербарични кислородни третмани се постигнуваат ремисии (период кога пациентот се чувствува здрав, без симптоми) кои се подолги и поцелосни.

Позитивни ефекти: 

 • Подобрување на мозочната циркулација, со што се отстранува недостигот од кислород во мозокот.
 • Се олеснува транспортот низ крвномозочната бариера.
 • Дејствуваат имуносупресивно.
 • Имаат значително противвоспалително дејство.
 • Ја намалуваат зоната на оштетување на нервното ткиво. 

Позитивните ефекти од овие третмани се манифестираат со подобрување на општата состојба на организмот, ја забавуваат прогресијата на болеста, ги подобруваат моторните функции, говорот, рамнотежата , се постигнува подобување на видот, на концентрацијата и помнењето, а се регулира и контролата на мокрењето.

PRIRODNA MEDICINA

HBO2T CENTAR

HBO2T CENTAR
SPECIJALIZIRANI CENTRI ZAHIPERBARICNA KISLORODNA TERAPIJA, HIPERBARICEN KISLORODEN CENTAR, KISLORODNI TERAPII, TERAPII SO KISLOROD,
SPECIJALIZIRANI CENTRI ZAHIPERBARICNA KISLORODNA TERAPIJA, HIPERBARICEN KISLORODEN CENTAR, KISLORODNI TERAPII, TERAPII SO KISLOROD, HIPERBARICNI KISLORODNI TERAPII, TRETMANI SO KISLOROD, KISLORODNI TRETMANI, KISLORODNI TREMANI ZA SPORTISTI, HBO2T CENTAR, LEKUVANJE SO KISLOROD...
LEKUVANJE SO KISLOROD, ЛЕКУВАЊЕ СО КИСЛОРОД, АНТИСТРЕС КИСЛОРОДНИ ТРЕТМАНИ, ДИШЕЊЕ КИСЛОРОД, КИСЛОРОДЕН АНТИСТРЕС ТРЕТМАН, КИСЛОРОДЕН ТРЕТМАН, КИСЛОРОДЕН ТРЕТМАН ЗА ИМУНИТЕТ, КИСЛОРОДЕН ТРЕТМАН ЗА СПОРТИСТИ, КИСЛОРОДЕН ТРЕТМАН ПРОТИВ АЛЕРГИИ, КИСЛОРОДНА МЕДИЦИНСКА ТЕРАПИЈА, КИСЛОРОДНА ХИПЕРБАРИЧНА ТЕРАПИЈА, КИСЛОРОДНИ АНТИСТРЕС ТРЕТМАНИ, КИСЛОРОДНИ ТРЕТМАНИ, КИСЛОРОДНИ ТРЕТМАНИ ЗА АУТИЗАМ, КИСЛОРОДНИ ТРЕТМАНИ ЗА СПОРТИСТИ, КИСЛОРОДНИ ТРЕТМАНИ ПРОТИВ АЛЕРГИИ, КИСЛОРОДНИ ХИПЕРБАРИЧНИ ТЕРАПИИ, КЛИСЛОРОДНИ ТРЕТМАНИ ЗА ИМУНИТЕТ, ЛЕЧЕЊЕ СО КИСЛОРОД, ПРОГРАМ ЗА ХИПЕРБАРИЧНА КИСЛОРОДНА ТЕРАПИЈА, ТЕРАПИЈА СО КИСЛОРОД, ТРЕТМАНИ СО КИСЛОРОД, ХБО2Т, ХБО2Т ЦЕНТАР, ХИПЕРБАРИЧЕН КИСЛОРОД, ХИПЕРБАРИЧЕН КИСЛОРОДЕН ТРЕТМАН, ХИПЕРБАРИЧЕН ТРЕТМАН, ХИПЕРБАРИЧНА КОМОРА, ХИПЕРБАРИЧНА МЕДИЦИНА, ХИПЕРБАРИЧНА ОКСИГЕНА ТЕРАПИЈА, ХИПЕРБАРИЧНА ТЕРАПИЈА СО КИСЛОРОД, ХИПЕРБАРИЧНИ КИСЛОРОДНИ ТРЕТМАНИ, ХИПЕРБАРИЧНИ КОМОРИ, ХИПЕРБАРИЧНИ КОМОРИ ЗА ЛЕЧЕЊЕ, ХИПЕРБАРИЧНИ ТРЕТМАНИ, АНТИСТРЕС КИСЛОРОДНИ ТРЕТМАНИ СКОПЈЕ, ДИШЕЊЕ КИСЛОРОД СКОПЈЕ, КИСЛОРОДЕН АНТИСТРЕС ТРЕТМАН СКОПЈЕ, КИСЛОРОДЕН ТРЕТМАН СКОПЈЕ, КИСЛОРОДЕН ТРЕТМАН ЗА ИМУНИТЕТ СКОПЈЕ, КИСЛОРОДЕН ТРЕТМАН ЗА СПОРТИСТИ СКОПЈЕ, КИСЛОРОДЕН ТРЕТМАН ПРОТИВ АЛЕРГИИ СКОПЈЕ, КИСЛОРОДНА МЕДИЦИНСКА ТЕРАПИЈА СКОПЈЕ, КИСЛОРОДНА ХИПЕРБАРИЧНА ТЕРАПИЈА СКОПЈЕ, КИСЛОРОДНИ АНТИСТРЕС ТРЕТМАНИ СКОПЈЕ, КИСЛОРОДНИ ТРЕТМАНИ СКОПЈЕ, КИСЛОРОДНИ ТРЕТМАНИ ЗА АУТИЗАМ СКОПЈЕ, КИСЛОРОДНИ ТРЕТМАНИ ЗА СПОРТИСТИ СКОПЈЕ, КИСЛОРОДНИ ТРЕТМАНИ ПРОТИВ АЛЕРГИИ СКОПЈЕ, КИСЛОРОДНИ ХИПЕРБАРИЧНИ ТЕРАПИИ СКОПЈЕ, КЛИСЛОРОДНИ ТРЕТМАНИ ЗА ИМУНИТЕТ СКОПЈЕ, ЛЕЧЕЊЕ СО КИСЛОРОД СКОПЈЕ, ПРОГРАМ ЗА ХИПЕРБАРИЧНА КИСЛОРОДНА ТЕРАПИЈА СКОПЈЕ, ТЕРАПИЈА СО КИСЛОРОД СКОПЈЕ, ТРЕТМАНИ СО КИСЛОРОД СКОПЈЕ, ХБО2Т СКОПЈЕ, ХБО2Т ЦЕНТАР СКОПЈЕ, ХИПЕРБАРИЧЕН КИСЛОРОД СКОПЈЕ, ХИПЕРБАРИЧЕН КИСЛОРОДЕН ТРЕТМАН СКОПЈЕ, ХИПЕРБАРИЧЕН ТРЕТМАН СКОПЈЕ, ХИПЕРБАРИЧНА КОМОРА СКОПЈЕ, ХИПЕРБАРИЧНА МЕДИЦИНА СКОПЈЕ, ХИПЕРБАРИЧНА ОКСИГЕНА ТЕРАПИЈА СКОПЈЕ, ХИПЕРБАРИЧНА ТЕРАПИЈА СО КИСЛОРОД СКОПЈЕ, ХИПЕРБАРИЧНИ КИСЛОРОДНИ ТРЕТМАНИ СКОПЈЕ, ХИПЕРБАРИЧНИ КОМОРИ СКОПЈЕ, ХИПЕРБАРИЧНИ КОМОРИ ЗА ЛЕЧЕЊЕ СКОПЈЕ, ХИПЕРБАРИЧНИ ТРЕТМАНИ СКОПЈЕ, ANTISTRES KISLORODNI TRETMANI, DISENJE KISLOROD, HBO2T, HBO2T CENTAR, HIPERBARICEN KISLOROD, HIPERBARICEN KISLORODEN TRETMAN, HIPERBARICEN TRETMAN, HIPERBARICNA KOMORA, HIPERBARICNA MEDICINA, HIPERBARICNA OKSIGENA TERAPIJA, HIPERBARICNA TERAPIJA SO KISLOROD, HIPERBARICNI KISLORODNI TRETMANI, HIPERBARICNI KOMORI, HIPERBARICNI KOMORI ZA LECENJE, HIPERBARICNI TRETMANI, KISLORODEN ANTISTRES TRETMAN, KISLORODEN TRETMAN, KISLORODEN TRETMAN PROTIV ALERGII, KISLORODEN TRETMAN ZA IMUNITET, KISLORODEN TRETMAN ZA SPORTISTI, KISLORODNA HIPERBARICNA TERAPIJA, KISLORODNA MEDICINSKA TERAPIJA, KISLORODNI ANTISTRES TRETMANI, KISLORODNI HIPERBARICNI TERAPII, KISLORODNI TRETMANI, KISLORODNI TRETMANI PROTIV ALERGII, KISLORODNI TRETMANI ZA AUTIZAM, KISLORODNI TRETMANI ZA SPORTISTI, KLISLORODNI TRETMANI ZA IMUNITET, LECENJE SO KISLOROD, PROGRAM ZA HIPERBARICNA KISLORODNA TERAPIJA, TERAPIJA SO KISLOROD, TRETMANI SO KISLOROD, ANTISTRES KISLORODNI TRETMANI SKOPJE, DISENJE KISLOROD SKOPJE, HBO2T SKOPJE, HBO2T CENTAR SKOPJE, HIPERBARICEN KISLOROD SKOPJE, HIPERBARICEN KISLORODEN TRETMAN SKOPJE, HIPERBARICEN TRETMAN SKOPJE, HIPERBARICNA KOMORA SKOPJE, HIPERBARICNA MEDICINA SKOPJE, HIPERBARICNA OKSIGENA TERAPIJA SKOPJE, HIPERBARICNA TERAPIJA SO KISLOROD SKOPJE, HIPERBARICNI KISLORODNI TRETMANI SKOPJE, HIPERBARICNI KOMORI SKOPJE, HIPERBARICNI KOMORI ZA LECENJE SKOPJE, HIPERBARICNI TRETMANI SKOPJE, KISLORODEN ANTISTRES TRETMAN SKOPJE, KISLORODEN TRETMAN SKOPJE, KISLORODEN TRETMAN PROTIV ALERGII SKOPJE, KISLORODEN TRETMAN ZA IMUNITET SKOPJE, KISLORODEN TRETMAN ZA SPORTISTI SKOPJE, KISLORODNA HIPERBARICNA TERAPIJA SKOPJE, KISLORODNA MEDICINSKA TERAPIJA SKOPJE, KISLORODNI ANTISTRES TRETMANI SKOPJE, KISLORODNI HIPERBARICNI TERAPII SKOPJE, KISLORODNI TRETMANI SKOPJE, KISLORODNI TRETMANI PROTIV ALERGII SKOPJE, KISLORODNI TRETMANI ZA AUTIZAM SKOPJE, KISLORODNI TRETMANI ZA SPORTISTI SKOPJE, KLISLORODNI TRETMANI ZA IMUNITET SKOPJE, LECENJE SO KISLOROD SKOPJE, PROGRAM ZA HIPERBARICNA KISLORODNA TERAPIJA SKOPJE, TERAPIJA SO KISLOROD SKOPJE, TRETMANI SO KISLOROD SKOPJE, ANTISTRES KISLORODNI TRETMANI MK, DISENJE KISLOROD MK, HBO2T MK, HBO2T CENTAR MK, HIPERBARICEN KISLOROD MK, HIPERBARICEN KISLORODEN TRETMAN MK, HIPERBARICEN TRETMAN MK, HIPERBARICNA KOMORA MK, HIPERBARICNA MEDICINA MK, HIPERBARICNA OKSIGENA TERAPIJA MK, HIPERBARICNA TERAPIJA SO KISLOROD MK, HIPERBARICNI KISLORODNI TRETMANI MK, HIPERBARICNI KOMORI MK, HIPERBARICNI KOMORI ZA LECENJE MK, HIPERBARICNI TRETMANI MK, KISLORODEN ANTISTRES TRETMAN MK, KISLORODEN TRETMAN MK, KISLORODEN TRETMAN PROTIV ALERGII MK, KISLORODEN TRETMAN ZA IMUNITET MK, KISLORODEN TRETMAN ZA SPORTISTI MK, KISLORODNA HIPERBARICNA TERAPIJA MK, KISLORODNA MEDICINSKA TERAPIJA MK, KISLORODNI ANTISTRES TRETMANI MK, KISLORODNI HIPERBARICNI TERAPII MK, KISLORODNI TRETMANI MK, KISLORODNI TRETMANI PROTIV ALERGII MK, KISLORODNI TRETMANI ZA AUTIZAM MK, KISLORODNI TRETMANI ZA SPORTISTI MK, KLISLORODNI TRETMANI ZA IMUNITET MK, LECENJE SO KISLOROD MK, PROGRAM ZA HIPERBARICNA KISLORODNA TERAPIJA MK, TERAPIJA SO KISLOROD MK, TRETMANI SO KISLOROD MK, DHOME HIPERBARIKE SHKUP, HBO TRAJTIMET SHKUP, HBO TREATMENT SKOPJE, HBO TREATMENTS SKOPJE, HYPERBARIC OXYGEN THERAPY SKOPJE, HYPERBARIC OXYGEN THERAPY PROGRAM SKOPJE, HYPERBARIC OXYGEN TREATMENT SKOPJE, HYPERBARIC OXYGEN TREATMENTS SKOPJE, MJEKESIA HIPERBARIKE SHKUP, QENDRA E SPECIALIZUAR HBO2T SHKUP, SEMUNDJA E SHEQERIT SHKUP, SPECIALIZED HBO2T CENTER SKOPJE, TERAPI ME OKSIGJEN SHKUP, TERAPI OKSIGJENI SHKUP, TERAPIA HIPERBARIKE E OKSIGJENIT SHKUP, TERAPIA HIPERBARIKE ME OKSIGJEN SHKUP, TRAJTIM HIPERBARIKE SHKUP, TRAJTIME HIPERBARIKE TË OKSIGJENIT SHKUP, TRAJTIMET ANTISTRES SHKUP, TRETMANE PER TU RINUAR SHKUP, HBO TREATMENT IN SKOPJE, HBO TREATMENTS IN SKOPJE, HYPERBARIC OXYGEN THERAPY IN SKOPJE, HYPERBARIC OXYGEN THERAPY PROGRAM IN SKOPJE, HYPERBARIC OXYGEN TREATMENT IN SKOPJE, HYPERBARIC OXYGEN TREATMENTS IN SKOPJE, SPECIALIZED HBO2T CENTER IN SKOPJE, HIPERBARICNA KOMORA VO SKOPJE, HIPERBARICNI KOMORI VO SKOPJE, KISLORODNA TERAPIJA VO SKOPJE, TRETMANI SO KISLOROD VO SKOPJE, КИСЛОРОДНА ТЕРАПИЈА ВО СКОПЈЕ, ТРЕТМАНИ СО КИСЛОРОД ВО СКОПЈЕ, ХИПЕРБАРИЧНА КОМОРА ВО СКОПЈЕ, ХИПЕРБАРИЧНИ КОМОРИ ВО СКОПЈЕ

ШТЕТНИТЕ ЗРАЧЕЊА СЕ СЕКАДЕ ОКОЛУ НАС

Штетните зрачења делуваат врз човечкиот организам попречувајќи ги метаболизмот и нормалната работа на клетките, со што доведува до состојба на болести и тегоби.

КОСМИЧКИ ЗРАЧЕЊА

 • Керијева и Хартманова глобална мрежа

 ЕЛЕКТРОМАГНЕТНИ ЗРАЧЕЊА

 • трансформатори
 • далеководи
 • радио и ТВ предаватели
 • мобилни предаватели
 • радарски системи
 • компјутери
 • телевизори
 • микробранови печки
 • безжични телефони
 • халогено осветлување

 

PRIRODNA MEDICINA

ZASTITA OD STETNI ZRACENJA

ZASTITA OD STETNI ZRACENJA
BIOPIRAMIDA MK, CIPOVI ZA ZASTITA OD ZRACENJE, BIOPIRAMIDA, NIKOCIP MK, PRODAZBA NA BIOPIRAMIDA, ZASTITA OD MOBILNI ZRACENJA, ZASTITA OD ZRACENJA VO DOMOT,
MOBICIP MK, CIPOVI ZA ZASTITA OD ZRACENJE MK, CIPOVI ZA ZASTITA OD ZRACENJA MK, ZASTITA OD ZRACENJA VO DOMOT MK, ЧИПОВИ ЗА ЗАШТИТА ОД ЗРАЧЕЊЕ, БИОПИРАМИДА, НИКОЧИП, ПРОДАЖБА НА БИОПИРАМИДА, ЗАШТИТА ОД МОБИЛНИ ЗРАЧЕЊА, ЗАШТИТА ОД ЗРАЧЕЊА ВО ДОМОТ,
NIKOCIP MK, CIPOVI ZA ZASTITA OD ZRACENJE, BIOPIRAMIDA, BIOPIRAMIDA MK, PRODAZBA NA BIOPIRAMIDA, ZASTITA OD MOBILNI ZRACENJA, ZASTITA OD ZRACENJA VO DOMOT, CIPOVI ZA ZASTITA OD ZRACENJE MK, MOBICIP MK, CIPOVI ZA ZASTITA OD ZRACENJA MK, ZASTITA OD ZRACENJA VO DOMOT MK, ЧИПОВИ ЗА ЗАШТИТА ОД ЗРАЧЕЊЕ, БИОПИРАМИДА, НИКОЧИП, ПРОДАЖБА НА БИОПИРАМИДА, ЗАШТИТА ОД МОБИЛНИ ЗРАЧЕЊА, ЗАШТИТА ОД ЗРАЧЕЊА ВО ДОМОТ, ЧИПОВИ ЗА ЗАШТИТА ОД ЗРАЧЕЊЕ, МОБИЧИП, ЧИПОВИ ЗА ЗАШТИТА ОД ЗРАЧЕЊА, ЗАШТИТА ОД ЗРАЧЕЊА ВО ДОМОТ, ZASTITA OD STETNI ZRACENJA, ЗАШТИТА ОД ШТЕТНИ ЗРАЧЕЊА,

КОРИСНИ ВИДЕО ПРЕЗЕНТАЦИИ:

 

 

 

 • image
 • rolplast
 • DERMA GIF
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image
 • image